Zwarte Depo koplampen gekocht, zekeringen springen (206xs)

Heb je technische vragen? Stel ze hier!

Moderators: Moderators, Bestuur

Plaats reactie
RolfO
Berichten: 2
Lid geworden op: di 21 november 2017, 01:21

Zwarte Depo koplampen gekocht, zekeringen springen (206xs)

Bericht door RolfO »

Hallo,

Ik heb vandaag mijn zwarte Depo koplampen (h7 h7) voor mijn Peugeot 206 xs 1.6 16v uit 2003 in ontvangst genomen, en de linker koplamp geïnstalleerd.

Bij het testen van de koplamp deed aanvankelijk alles het. Knipperlicht, stadslicht, dimlicht.. Bij het testen van het grote licht klapte het dimlicht er ineens uit. Na wat onderzoek (lampen omgewisseld e.d.) bleek dat de zekering voor het linker dimlicht gesprongen was.

Het makkelijkste is nu om een nieuwe zekering erin te zetten en gewoon geen groot licht te gebruiken, maar dat zint me niet. Ik vraag me gewoon af hoe dit kan en wat ik moet doen om het te voorkomen in de toekomst.

De nieuwe koplampen verschillen van de oude Valeo's, in dat voor het dimlicht een andere stekker wordt gebruikt bij de Depo's. De aansluiting van de Depo's is anders en moet tevens worden bevestigd aan de massa. Er zit ook nog een extra zekering tussen de massa en de koplamp.

Kan dit probleem worden opgelost door de betreffende zekering (15A) in de zekeringkast te vervangen door eentje met een hoger Ampere? Of is er een andere oplossing voor dit probleem?

RolfO
Berichten: 2
Lid geworden op: di 21 november 2017, 01:21

Opgelost!!

Bericht door RolfO »

Het probleem is verholpen. Vandaag een paar nieuwe zekeringen gehaald. 20A doet het hem.

Plaats reactie